Składniki: |
| |
---|---|---|
Przepis: | Margarynę rozpuścić w garnku na małym ogniu i ostudzić. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszysty krem. Dodać obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia, wymieszać. Następnie dodać zmielone orzechy i znów wymieszać. Dodać stopioną i ostudzoną margarynę i powoli wymieszać. Na koniec dodać kilka kropelek zapachu rumowego i ubitą na sztywno pianę z białek. Całość delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do natłuszczonej margaryną i wysypanej bułką tartą foremki na babkę. Łyżką wyrównać powierzchnię. Piec 1 godzinę w temperaturze 175 stopni C. Przestudzić, wyjąć z formy. Polać polewą czekoladową i udekorować orzechami. WYDRUKUJ PRZEPIS |
niedziela, 17 marca 2013
Babka orzechowa-przepis
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Niemiłe komentarze usuwam.
Komentarze typu: Fajny blog itp.. + link do twojego bloga uznaję jako spam i także usuwam.