Składniki: |
| |
---|---|---|
Przepis na bakalie: | Morele lub brzoskwinie oraz figi opłukać i pokrajać w paski. Rodzynki opłukać. Orzechy posiekać. Skórkę pomarańczową i cytrynową pokrajać w paski lub drobną kostkę. | |
Przepis na ciasto: | Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę, wlewając stopniowo ocet. Ubić pianę, wyłożyć na żółtka, wymieszać. Następnie dodać mąkę i wanilię. Ponownie wymieszać. Na końcu dodać przygotowane wcześniej bakalie i lekko wymieszać ciasto. Wyłożyć ciasto do wysmarowanej i posypanej bułką tartą formy keksowej (długa, prostokątna i wąska forma), można zamiast margaryny formę wyłożyć papierem do pieczenia. Piec około 50 minut. Po upieczeniu keks biszkoptowy oddzielić nożem od formy i wyłożyć ciasto na deseczkę, ostudzić. Keks biszkoptowy krajać, gdy zastygnie. WYDRUKUJ PRZEPIS |
niedziela, 17 marca 2013
Keks biszkoptowy-przepis
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Niemiłe komentarze usuwam.
Komentarze typu: Fajny blog itp.. + link do twojego bloga uznaję jako spam i także usuwam.