
| ||
| Przepis na ciasto: | W ciepłym mleku rozdrobnić drożdże i odstawić do wyrośnięcia. Jajka, cukier i cukier waniliowy utrzeć. Wyrośnięte drożdże, kogel-mogel i sól dodać do mąki. Wrobić ciasto, aż będzie odchodzić od ręki. Następnie dodać rozpuszczony tłuszcz i ponownie wyrobić. Wyłożyć na blachę i odstawić do wyrośnięcia. Gdy ciasto wyrośnie posypać kruszonką i piec około 50 - 60 minut w temperaturze 180 stopni C. | |
|---|---|---|
| Przepis na kruszonkę: | Wszystkie składniki wyrobić w małej miseczce, aż zacznie się kruszyć. | |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Niemiłe komentarze usuwam.
Komentarze typu: Fajny blog itp.. + link do twojego bloga uznaję jako spam i także usuwam.