| ||
Przepis: | Z podanych składników zagnieść ciasto. Zawinać w folię spożywczą i odstawić na godzinę do lodówki, aby się schłodziło. Wyjąć ciasto, rozwałkować na prostokąt. Posmarować powidłami śliwkowymi tak, aby na brzegach zostało trochę wolnego miejsca, wtedy ciasto łatwo się sklei i nie rozwinie się. Ciasto zwinąć i pokroić na plastry grubości 1 cm. Pomarować roztrzepanym żółtkiem, posypać płatkami migdałowymi. Ciasteczka piec 30 minut w temperaturze 160 stopni C. |
---|
wtorek, 4 grudnia 2012
Ślimaczki - ciastka ( mniammm )
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Niemiłe komentarze usuwam.
Komentarze typu: Fajny blog itp.. + link do twojego bloga uznaję jako spam i także usuwam.